12 října 2015

Fotky z Dánska



V centru je park, kde se konají různý akce, koncerty atd. Já tam byla hned v prvním týdnu na graffiti jamu :-)




Tyhle dvě fotky jsem fotila během 5 minut a dívejte, jak se změnilo světlo. To jsem se jednou ztratila při běhání, ještě když jsem bydlela v hostelu. Okolí tam bylo vážně perfektní.

Jedna z hlavních ulic. 



Budova vlakového nádraží. Je malinký, čistý a v čekárně jsou zásuvky.

Můj bajk za 550 DKK. Od času nákupu jsem do něj ještě 200 DKK investovala. Má křivý pravý pedál, takže ze začátku mě trochu bolelo koleno a svaly v lýtku. Teď jsem jen hodně zvědavá, až sednu na jedno ze svých kol bez křivých šlapátek :D Jinak je skvělý! 

Podle mě jedno z nej míst v Aalborgu. U fjordu se dají pozorovat lodě nebo lidi co běhají. A ta továrna tam v pozadí mě naprosto uchvátila :D 

To jsou ty naše chaty.. 

..tak akorát pro 6 holek, co se přestěhovaly do jinýho státu :D

Z druhé strany fjordu. 


Kampus

jeden mural vedle druhýho tady 



Poslední ráno v Dan hostelu

:D Typický dánsky narozeninový dort. Tvarují ho do tvaru panáčka, po upečení ozdobí gumídky a když dojde k oslavě, první co udělají, uříznou mu hlavu. Děti u toho křičí, ale prý ne nijak vyděšeně, moc tomu nerozumím :D Je to těsto možná trochu podobné vánočce polité omáčkou z cukru a lékořicového sirupu, který by měl správně natéct do děr, které se před jeho naléváním do těsta udělají. Celé se to upeče, takže poleva zkaramelizuje. Ač to vypadá naprosto odporně, chutná to moc dobře. 
Na více fotek se podívejte na můj instagram, nebo počkejte na další článek.

Related Articles

0 komentářů:

Okomentovat

© LZ. Používá technologii služby Blogger.

Oblíbené