29 srpna 2014

15. 8. TŘEBÍČ, HLUBOKÁ NAD VLTAVOU, ČESKÉ BUDĚJOVICE


6:30 BLANSKO
Sen se nevyplnil a autobus dorazil k Poliklinice asi minutu po mém příchodu a už frčím na nádr. Můj batoh je dost k smíchu:D taková koule na zádech. Je mlha a docela zima ... snad bude líp :)

6:37
Už čekám na nádru. Vlak jede až v 6:49, tak si asi skočím ještě pro noviny a rozměním ty miliony :D. Dole u nádru už taková mlha není.

6:49
Noviny mám, drobný mám a už jedu. Vlak natřískaný tak stojím v místě pro kola. Počasí vypadá OK, škoda že odjíždím :D.


7:16 BRNO
Poprvé jedu z 5. nástupiště. Ještěžě mě tam tenkrát vzali kluci, jinak by mě chytla panika :D, ale stejně bych tam asi trefila. Vlak z venku vypadá jak ty naše tady, ale uvnitř je trochu zajímavější, asi že jím nejezdím tak často. Slunko už hoodně svítí :)



8:48 TŘEBÍČ (6,94 km)

Mají tu čápy :D. Na komíně - nečekaně. Selfie s čápy done. Skvěle značené město. Jsem na Masarykově vyhlídce. Ani jsem nevěděla, že tu je, ale zaujala mě šipka, tak jsem šla. Počasí je krásné, slunko topí, škoda, že mám kraťasy v úschově na nádraží. Sem bychom chodili na brka určitě :D. Asi se půjdu podívat, kam dál náhoru vede ta cesta. Viděla jsem odtam jít paní, tak tam možná něco bude.






Fuuuu je mi vedro. Už jsem prošla část židovské čtvrti. Ta cesta na té vyhlídce vedla do lesa, pak tam byla ještě jedna vyhlídka a fotbalové hřiště. Tak jsem to otočila .... Karlovo náměstí mě moc nezaujalo. Je tam jeden pěkný dům.

10:16
Jsem na věži kostela. Lepší výhled než z vyhlídky TGM. Je totiž v centru. Koupila jsem si meruňky a maliny na trhu. Mám malý problém s hledáním zámku, ale myslím, že ho brzy vyřeším :D






11:00 PARK U ZÁMKU
Našla jsem ho :D Mají tu bylinnou zahrádku. Měla jsem moc dobrou zmrzku. Ještě mám 1.5 hodiny do odjezdu. To je pohoda. Slunko už tolik nepeče. Přemýšlím kam skočím na oběd. Ještě se půjdu podívat na kostel sv. Václava a sv. Ludmily a pak asi začnu řešit jídlo.



11:20
Tak kostel jsem našla a ještě k tomu Tyršovy sady. Takže to mám už projitý vše, co jsem chtěla. Sedla jsem si na lavičku před divadlem a zapíchla se mi tříska do zadku :D :D To se blbě vyndává :D Je ale jen v kalhotách, tak ji pak snad vytřepu. :D

12:10
Už čekám na nádraží. Na oběd jsem měla rizoto. Bylo docela dobrý. Už se trochu zatahuje ale pořád je příjemně. Uvidíme co v ČB.

12:31
Juchůů vlak s elektřinou, já to věděla.

15:05
I bez notebooku ten čas docela utíká. Za 45 min jsem tam a pak rovnou do Hluboké :). Zatím pršelo jen v okolí Jindřichova Hradce a stále to vypadá docela nadějně. Sice je trochu oblačno, ale snad to bude OK.

16:15 ČESKÉ BUDĚJOVICE
Koho napadlo udělat autobusové nádraží na střeše obchodního centra? Na jednu stranu je to hodně úsporný a chytrý, ale turisti s batohama ... jo je tam výtah a v OC jsou samozřejmě eskalátory, ale stejně :D Nápad je to ale nakonec dobrej. Už mě dohnal déšť, ale zatím jsem nezmokla.

17:15 HLUBOKÁ NAD VLTAVOU (2,5 km)
Tak jsem zase tu. Autobus se táhnul jak smůla. Když jsem na webu četla, že od zastávky je to k zámku už jen 500 m, řekla jsem si, že to zvládnu i s báglem. Je to ale dál (trošinku), ale hlavně do kopce :D. Bolí mě záda trochu :D Našla jsem tu jedno místo, kde nejsou lidi a je to fajn. Stala se mi tu ta klasika - jako dítě jsem ten zámek vnímala jako kolos, ale teď se mi zdá dokonce až docela malý. Ještě se projdu okolo v zahradě a pojedu do ČB. Došlo mi, že na ně nebudu mít moc času, tak se tam chci vrátit co nejdříve.






18:00
Čekám na bus. Už má 5 min zpoždění, což mě nutí pochybovat o správnosti zastávky, na které jsem nebo o čase busu, kterej mi našel Pubtran. Ale když pomyslím na zpoždění, který jsme měli cestou sem, tak jsem ještě docela v klidu. Jen mě to nebaví :D

20:25
Čekala jsem na druhé straně silnice :D Prý to tam teď nějak zmatkuje, tak jsem ráda, že jsem blbá jen trochu. Seznámila jsem se s Dominikem, čekal taky na bus do ČB. Tak jsme pokecali a rozloučili se v ČB. Pak jsem si nakoupila na snídaně a večeři a šla hledat hotel. Našla jsem ho hnedka, po cestě mě ještě pozval docela fešáček na pivo, ale to já nepiju, tak jsem šla dál :D Moc se mi ČB líbí :) Hotel je bezvadný. Mám tu lednici i konvici, sporák a 3 hrnce :D Vše nové a moc hezké. Jen barman byl už docela unavený a otrávený, ale co nadělám. Už jsem po večeři, dám si čouda a jdu ještě na obchůzku po ČB. Zítra vstávám v 7, takže v 11 jsem v posteli, mami :) BTW tráva tu voní pod oknem z hospy.


večer ve městě (2 km)
Procházela jsem okolí náměstí. Byla jsem na Zátkově nábřeží a viděla sochu Jana Nepomuckého. Na jednom náměstí byl jazzový koncert, tak jsem okolo něj chvíli obcházela a pak se někde ztratila v bočních uličkách.
Moc mě zaujala Černá věž a kovový "panáček" co ji podpírá. Chodila jsem po náměstí pod podloubím. A několikrát se ztratila v postranních ulicích. já + tráva + cizí město = lost girl Chce se mě zbavit? Postavte mě zkouřenou do centra cizího města. (Nechápu, že ještě nebloudím v Amstru)
Taky jsem našla pěknou indickou restauraci a rozhodla se, že tam zítra skočím na večeři. Na oběd si dám chleba a na večeři Indii :)
Líbí se mi procházet město večer. Všude je málo lidí, je klid a má to takovou jinou atmosféru. Akorát fotky pak stojí za nic.





Related Articles

0 komentářů:

Okomentovat

© LZ. Používá technologii služby Blogger.

Oblíbené