15 října 2016

4 největší bojovníci proti legalizaci marihuany v USA

For English version click here.



Je jasný, že ne každý je nadšený tím, jak rychle se vyvíjí legalizace marihuany v USA. Někteří odpůrci se bojí nárůstu kriminality a konzumace, já vám ale dneska napíšu o těch, kterým vůbec o zdraví a bezpečnost nejde. Jde jim o peníze.

Budu se bavit o 4 hlavních aktérech v USA, kteří by byli nejšťastnější, kdyby k legalizaci jak rekreačního užívání, tak lékařské marihuany nikdy nedošlo. 

První na ráně jsou samozřejmě farmaceutické společnosti. Možná jste někdy slyšeli o Purdue Pharma a Abbott Laboratories. Jestli ne, tak jsem určitě slyšeli o Vicodinu, oblíbeném léku doktora House, nebo Oxycontinu, o kterém je mimochodem super nešťastný dokument na youtube.
Tyhle společnosti produkují léky tlumící bolest a protože lékařská marihuana ve většině případů dokáže to stejné, je jasné že proti legalizaci bojují různými způsoby. Proto dotují výzkumy, které vykonávají skupiny vědců bojující proti legalizaci a financují lobbistické skupiny bojující proti legalizaci marihuany. zdroj

Společnosti, které produkují alkhol nezahálejí a taky se dělí o svoje tržby s lobbisty. Možná sami patříte do skupiny těch, kteří přestali tolik užívat alkohol a raději si dáte brčko. V USA je tento trend na trhu čímdál víc zřetelný. V roce 2010, kdy se v Kalifornii hlasovalo poprvé o legalizaci, společnost která vyrábí pivo a lihoviny "darovala" 10 000 dolarů organizaci "Veřejná bezpečnost na prvním místě" (Public Safety First). Byli úspěšní a legalizace byla v roce 2010 veřejností odmítnuta.

Dál tu mám ještě okresní policejní jednotky, které jsou závislé na federálních financích určených na "Válku s drogami". Pokud marihuanu legalizují i na federální úrovni, pak bude tento rozpočet značně snížen a spousta policistů přijde o práci.

Článek ukončím největší perlou. To, co jsem napsala dosud pro mě už v tomhle světe není překvapivé, to co vyšlo z úst jednomu členovi z vedení Nápravného zařízení (The Corrections Corporation of America), je až k neuvěření. Tohle nápravné zařízení je největší soukromé ziskové vězení v USA. Je jasné, že čím více vězňů je v zařízení uvězněno, tím více mají peněz. Tohle zařízení ročně utratí až 1 milion dolarů na lobbistickou činnost, aby udrželo poptávku po jeho službách. Teď k tomu výroku, "ospravedlňujícímu ty lobbistické výdaje". 

“Změny v právu týkajícího se drog a zakázaných látek, mohou ovlivnit počet zatčených, odsouzených a trestaných osob a tím potencionálně snížit poptávku po nápravných zařízeních."


To dáva smysl, budem raděj posílat lidi do vězení, ničit jim život kvůli pár gramům trávy, protože nápravné zařízení potřebuje naplnit cely. 

Mě na tom asi nejvíc udivuje to, že ty společnosti se ani nestydí to přiznat. To, co jsem tu napsala vůbec není všechno, třeba tady si můžete přečíst případ z Arizony. 

Článek volně přeložen z :http://meetharmony.com/2016/09/19/top-4-enemies-cannabis-industry/

Related Articles

0 komentářů:

Okomentovat

© LZ. Používá technologii služby Blogger.

Oblíbené