28 února 2016

Škola, slivovice, kódy, tráva

Tento týden mi začaly přednášky úplně posledního předmětu, který kdy budu studovat ve svém životě (předpokládám, že se nezblázním a nepůjdu studovat PhD. nebo MBA). Mluvila jsem o tom tento týden se spoustou lidí a během těchto diskusí jsem došla k tomu, že vlastně strávím 18 let ve škole. Šílený. To už člověka musí bavit. Já doufám a věřím, že se ta investice mého úsilí a času a peněz převážně mých rodičů (posílám velké díky a příslib navrácení i s úroky), vyplatí. 
Těm přednáškám předcházela středeční zkouška. Poprvé jsem nebyla nervózní. Takže zkouška byla v pohodě, stejně tak hodnocení, zase mám B. (já si to A nechávám až k obhajobě diplomky) 

Ve čtvrtek teda začaly ty poslední přednášky, zatím to vypadá zajímavě, občas mi to připomíná ty zajímavý předměty na VŠE, ale zajímavější. Vypadá to na hodně počítání, používání vzorečků a zmatky. :D Musely jsme to s holkama oslavit, tak jsme u Hanky pekly dánský dream cake (recept) a pak se z ničeho nic na stole objevily flašky vína, slivovice, pak jednohubky a pizza.. A ráno se z ničeho nic na naší podlaze všude objevovala zubní pasta. Nevím která z nás to byla, ale už je to uklizené. Kupodivu mi nebylo špatně, ani jsem po té slivovici nebyla moc opilá (ikdyž, jestli jsem tu pastu způsobila já, pak .. nevim :D) a v pátek jsem šla normálně do školy i na box. Dánsko mě učí pít nebo co? Na starý kolena.


Už jsem tu zase měsíc a týden. Taky vám ten čas tak utíká? A taky jste v únoru otrávení? Já si vždy myslela, že to je počasím, ale tady je tak hezky a já jsem stejně otrávená. Včera večer jsem se začala učit kódovat, tady na teto strance. O těchto věcech mám ponětí, dlouho mě to lákalo, ale myslela jsem si, že to je moc těžké a číst další učebnice se mi nechtělo. Ale tady ta stránka je super. Začala jsem s SQL a HTML a docela jsem se s tím na 3 hodiny zabavila. sobotní večer :D I nedělní, dneska na to zase vletím. Jsem zvědavá jak dlouho mně to vydrží, vsadím se, že jsem zatím zmákla nějaký úkoly, co se teď dělají v první třídě na ZŠ a až přijde vyšší level, tak nebudu vědět. Uvidíme..Možná uvidíte i vy příští týden nějakej super design tady na blogu :D 
Vlevo návod, uprostřed píšu, vpravo výsledek

Ještě mám jedno doporučení - dneska už 3. 
Na Youtube teď začali vysílat dokument na pokračování o konopí WEEDIQUETTE (jen v AJ). Zatím byl jen jeden díl o dětech, které užívají konopí k léčbě rakoviny. Musím říct, že ze začátku mě to trochu zarazilo, vím že jsou takové případy, ale vidět to na "vlastní oči" na mě udělalo trochu jiný dojem. Dávají jim totiž poměrně velké dávky THC, takže ty děti jsou pak docela high. Donedávna se mělo za to, že THC negativně ovlivňuje IQ, když se s jeho užíváním začne v dospívání a tady to podávají takovým prckům. To se mi moc nelíbilo..Jenže pak mi otevřeli oči, ty děti mají rakovinu. A ta léčba většině z nich zabírá víc než chemoterapie. A chemoterapie sice nesnižuje IQ, ale má jiné vedlejší účinky. Ty děti se možná ani nedožijí té doby, kdy se účinky THC na jejich IQ projeví. A bez THC by se možná nemusely dožít ani dneška. Nakonec je taková léčba podle mého (neodborného) názoru lepší, než chemoterapie. Navíc v poslední době (setkávám se s tím tak v posledním měsíci) vyšlo několik studií, které prokazují, že THC na vývoj mozku a IQ nemá negativní vliv. Já to zatím vidím podobně jako s výzkumy okolo masa. Některé studie tvrdí, že je pro nás špatné a jiné, že se bez něj neobejdeme. S marihuanou je problém ten, že kvůli její ilegalitě na federální úrovni v USA (kde se dělá nejvíc výzkumů), nejsou peníze na pořádné výzkumy. 

Tak to je pro dnešek vše přátelé. Máte názor na marihuanu v lékařství, SQL, HTML nebo nějaký recept, co bychom s holkama měly příště vyzkoušet?? A kolik let jste strávili/strávíte ve škole vy?? 

Related Articles

4 komentáře:

  1. Chtěla bych vyzkoušet falafel, nikdy jsem ho neměla a teď jsem na něj viděla celkem snadný receptík...

    OdpovědětVymazat
  2. Mini cheesecake, klidně i velkej. Kdybych měla formu hned jdu do toho ale mám moc velký pekáčky a Lynch už 5 mini formicek snedl :((((. Příště do něho pridám kokos a sušenku nejspiš trošku rozdrtím. To znaméná že už to ale nebude tak vtipně snadné :/

    OdpovědětVymazat
  3. A jinak já marihuanu v dospívání kouřila a vůbec mě to neposkrvnilo :DD možná jsem ale proto stravila ve škole jen 13 let ;)

    OdpovědětVymazat

© LZ. Používá technologii služby Blogger.

Oblíbené