17 února 2016

Výlet do Lokken

Dnes jsme dodělávali první projekt. Máme vždy omezení, kolik slov by měl projekt mít. Na mini projekty to je vždy 9 000. Většinou jsme neměli velké problémy se do tohoto rozmezí vejít, ale dnes jsme se sešli s materiálem se 14 000 slovy, takže jsme měli docela problém. Zvlášť když nikdo nebyl ochotný obětovat svou část. Nakonec jsme došli k nějakému kompromisu a zítra odevzdáváme. Kvůli tomu ale vůbec nepíšu. Vlastně trochu jo.. po celým dni mazání se mi nechce dělat už nic jiného, tak jsem si říkala, že napíšu článek už dneska. Včera jsme totiž byly na výletě. Hanka tady má auto a bylo krásné počasí, takže holky vymyslely výlet do blízkého okolí (červeně na mapě) k moři. 

Vyrazily jsme v 10 dopoledne a kolem 11 už jsme byly na místě. Je to asi poprvé, co se tu objevuje něco jiného než město (nepočítám krajinu vyfocenou z vlaku). ... ehm, snažím se tu už 10 minut popsat kde jsme to vlastně byly... erodující útes? Drolící se útes? Já nevim.. napíšu to jako analfabet - každým rokem se zhroutí kus pobřeží. Na tom místě byl dříve kostel, který, jak mě informovala Hanka, museli rozebrat, protože by brzy spadl do moře..ale my jsme tam kvůli kostelu nejely, protože nás čekal taky maják. 



K majáku jsme přejely jen kousek autem a pak se prošly po písečných dunách, to bylo opravdu strašně zvláštní, chodit v únoru po místě vypadajícím jako Sahara (nebo tak jak já si představuju Saharu), ale bylo to skvělý. Po asi 15 minutách chůze jsme došly k zasypanému majáku, který je zrovna v rekonstrukci, takže fotky kazí plot. I od tam byl výhled na moře (no tak ne asi, od majáku :D - mám dneska už asi dost). Maják už nefunguje nějakej ten rok, prý (jak mě opět informovala Hanka - na tento výlet jsem jela naprosto nepřipravena, svěřena do rukou ostatních - fajn, dosud nepoznaný pocit :D) . Za pár let ho budou muset rozebrat stejně jako ten kostel..

Věžička majáku








To jsem prý já

Nakonec jsme to namířily do města/vesnice jménem Lokken, kde je přístup přímo na pláž, na které jsou i bunkry z 2. SV - WOW a nekonečný výhled na moře. S tím slunečným počasím všechna místa vypadala strašně malebně až trochu nereálně. Myslím, že i ty fotky to skvěle znázorňují. 









Related Articles

2 komentáře:

  1. Anonymní23/3/16 13:57

    Hej to je uplně jako wijk aan zee v Holandsku!!!! uplně to v tom vidím. Samozřejmě v Holandsku to bylo mnohem krásnější a měli tam tu nejlepsí zmrzlinu co jsem kdy v životě jedla!

    OdpovědětVymazat

© LZ. Používá technologii služby Blogger.

Oblíbené