16 srpna 2016

7. týden - laguna a večeře

Tento týden by se dal nazvat pracovní a utrácecí. 
Mohla bych to tady teď skoro přeměnit na módní blog, ale držme se tématu a jen vám ve stručnosti řeknu, že jsme byly v pondělí na výletě v bance, kde jsme si konečně aktivovaly bankovní účty, s Řehořem zašli na zmrzku a do vetešnictví a odpoledne strávily online shopingem. Hlavně já s Andreou. Na český účty je převod docela komplikovaný, takže tenhle problém nás baví téměř každé odpoledne ještě až do dnes, kdy už to konečně začíná vypadat nadějně. Kdyby s tím někdo potřeboval někdy poradit, tak si myslim, že se na nás může obrátit :D. V těch islandských korunách ta výplata stejně vypadá o moc lépe.





Ve čtvrtek jsme se jeli koupat do laguny ve Fludiru. Byla to neskutečná pohoda, válet se v teplým jezírku zatímco bylo hnusný počasí. Myslim, že až teď (když skoro opouštím skandinávii) jsem si na tohle sychravo zvykla a už to neberu jako něco nepříjemnýho, hlavně když se u toho můžu válet v teplým jezírku a řešit veledůležité problémy. (S výplatou přichází i trable, kterou barvu hodinek/bot/šatů vybrat a není nic lepšího, než to řešit v teplým jezírku.) Na zmrzlině již máme patrně závislost, takže jsme tam jely zase.. se osvěžit no, po tom teplým jezírku. Dost už o teplém jezírku. Na večeři jsme pak výjimečně nešly na naši zaměstnaneckou, ale protože Andrea vyhrála poukaz na večeři v hotelové restauraci a je to opravdová kámoška, tak se rozhodla že se s námi podělí (nebo že my se s ní podělíme o náklady na naše večeře) a půjdeme vyzkoušet jídlo z našeho hotelu. Bylo to opravdu dobrý, měly jsme (vegani odvraťte zraky) jehněčí a hovězí stejky. Hlavně jsem si připadala, jakože jsme s holkama někde na našem sedánku v Praze a naše konverzace o barvě hodinek/bot/šatů nadále pokračovala i u večeře. Taky jsme se shodly, že už od pátku večeřet nebudeme, neboť jsme tlustý. Toho jsem si všimla už v zrcadle, když jsme šly do teplýho jezírka (a proto jsem pak nadšeně přijala půllitr zmrzliny s čokoládou a dalšíma mňamkama). Máma ale říkala, že to prý za měsíc zase zhubnu. A máma má vždycky pravdu, takže až skončí léto i v Barceloně, budu zase jak lunt. Případně sázím na pořekadlo "než se vdáš..." 

Tohle všechno si můžeme dát na zmrzku // All the toppings for the icecream


Od pátku jsme už jenom pracovaly a už jen pracovat budeme až do následující neděle. Dnes však jenom 4 hodiny. Peťa ne, ta pracuje celých 8 hodin, ale má pozítří volno, takže se to asi vyváží. Hlavně v pondělí odlétá, takže to bude smutné loučení. Já tu strávím ještě 9 dní. Už se těším domů, až nebudu pracovat a budu mít narozeniny a oslavu a pozvu rodinu na oběd a vyzkouším všechny ty věci co jsem si nakoupila a pojedu do Prahy na jeden den a do Brna na jeden den a naučím se používat tečky ve větách. 

Žádný výlet, kromě pondělního Reykjavíku s Peťou, už v plánu nemáme, takže tentokrát opravdu vysoce pochybuji o článku příští týden. Řekla bych, že příště se uvidíme z Barcelony, kam se již nesmírně těším. Přestože jsem si zvykla na sychravé počasí, koupat se v teplém moři při svitu slunce, myslím bude taky docela fajn. 
Dneska všechny fotky od Peti

Hello guys!
Past week 2 joyful things have happened. Actually 3. I figured where to watch the Olympics online from Iceland. So I've been watching some sport almost everyday.

What were the two joyful things I had on mind before, you ask? The first one was the lagoon bathing on Thursday in Fludir. It was great mainly, because the weather was awfull but we were warm in the water and it was sooo chilling. After the bath, we had a dinner in the hotel restaurant, thanks to Andrea, who has won a prize of free dinner and she decided    to share it with us. Such a friend! ♥ We had a great time, almost like when we got together in Prague once in a while and talked till midnight. We had lamb and beef steaks with vegetables and various sauces. It was soo good. 
However, we should probably stop eating, because even though we work a lot and move a lot, we gained a little weight. It is sad. But as my mum said, I'll lose it in a month. I don't know about your mum, but mine is always right, so when the summer ends also in Barcelona, I'll be skinny again. :D 

Now I see only work till the end of this week and then I'm leaving on 26th Friday morning, so I'll probably work as well also the next week. No fancy amazing exciting trips planned anymore, so I'll probably see you from Barcelona! Have a great rest of your holidays and take care! 
All pics by Petra today.

Related Articles

0 komentářů:

Okomentovat

© LZ. Používá technologii služby Blogger.

Oblíbené