22 července 2015

16.7. Vídeň I.


10:30 Blansko
Výlet do Vídně začíná! Málem jsme jely o půl hodiny dřív. To by byla katastrofa :D Na zastávku nás hodil taťka a teď jedem nově natřeným vlakem!! Nechápu :D, ale vypadá hezky. Počasí zatím super. Svítí slunko, ale není mega vedro. Takže cajk. OBČANKU MÁM!

11:20 Student Agency - autobus
Už sedíme v autobuse. 1. svačina snědena. Za náma sedí nějací ukecaní chlapi, co mluví asi arabsky, ale vypadají jako Řekové, nebo jsou to vlastně možná Italové :D :D Já nevim, ani mamka neví.

13:05
Strašně moc by mě zajímaly kladné stránky cestování autobusem, kromě ceny. Loni když jsem jela do Amstru, tak mi to teda tak hrozný nepřišlo, ale dneska teda jo. Nevim kam dát nohy, hučí to, krajina okolo je nudná a pořád slyším ty ukecaný chlapy. Za půl hodiny, bychom tam měly být.

15:23 Hotel
Trochu problémy s hledáním hotelu :D, klasika. Bydlíme v hezké části. Kousek od Westbanhof. Hotel je taky fajn. Pokoj docela mini, ale nejely jsme se sem válet do hotelu. Dokonce tu je kuchyň. Teď jdeme asi na klasické historické památky v centru a KAFE!

Nakonec jsme přijely uz ve 13:20 - jsme to spletly :D, takže super! A cesta do centra byla v pohodě :) Na informacích nás ale moc neifnormovali, za to máme asi 5 map :D Nemyslim si, že nám to pomůže.


17:09 Aida
Dvě velké kávy a jedna makronku, prosím. Krásný interiér a růžové židličky :) Hned vedle LV a Prada :D.
Místo pressa nám donesla vídeňský kávy... no commnet :D Pít se to dalo, zbytečně moc šlehačky na můj vkus.





20:09 Rathaus park
Je tu filmový festival! A k tomu asi i festival jídla, protože je tu asi milion stánků s jídlem. Se spoustou druhů jídla - thajské, asijské, gyros, steaky, buřty, burgry, vegetariánské a veganské, zdravé jídlo a sladké - palačinky a vafle. Nemožné si vybrat! A ještě víc nemožné je si pak s tím jídlem sednout. Ve 22:00 bude Queen koncert z Budapešti 1986. Skvěle! Jdem!

Před začátkem jsme se šly ještě projít dál po okolí. Ve Votivparku jsou volně dostupná lehátka, které může kdokoliv využít. Po celým dnu nám to docela bodlo, tak jsme koukaly na kostel a malíře, kteří zrovna malovali plakát na Votivkirche.
Ještě před večeří jsme byly na Stephanplatz, v Hofburgu a v muzejní čtvrti, která se mi moc líbila. Hlavne galerie Mumok a ty lehátka, co byly před ní. Na plácku se taky dala chytnou wifi. Přišlo mi to tam jako naprosto skvelý místo na odpočinek. Jsou tam taky kavárny a byla tam spousta lidí.
S půjčováním kol máme zatím trochu problém - nejsme si jisté jak to funguje a dokonce jsme spolu s tím mega slunkem zavařily jeden automat na půjčování :D





Na Queeny jsme nakonec nešly, protože se nikde nedalo sednout, tak jsme jely metrem domů. Cestou na hotel jsme zkusily "jinou cestu" a "trochu" jsme zabloudily. Za to jsme ale měly možnost projít se po mostě nad kolejemi Westbanhof.

Related Articles

2 komentáře:

  1. Anonymní29/3/16 15:07

    Ta fotka kebabu me připoměla ten kebab v Berníně!!!! chci hned ! Mňam Marťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vubec to tak ale nechutnalo :-) ale dala bych si taky Schwarmu s tím ruzovým čímsi:D

      Vymazat

© LZ. Používá technologii služby Blogger.

Oblíbené